Home

Regulamentul General privind Protecţia Datelor

Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulației a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, denumit pe scurt GDPR, va începe să producă efecte în toate statele Uniunii Europene începând cu data de 25 mai a.c.

Accountancy Europe a publicat un document informativ pentru a ajuta contabilii să înțeleagă impactul noilor reglementări asupra activității lor.

Acestea conferă cetățenilor mai multe drepturi: dreptul la informare, dreptul de acces la datele personale, dreptul la rectificare și ștergere (dreptul de a fi uitat), dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție. Informații suplimentare găsiți pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal.

Instituția a întocmit și un ghid orientativ de aplicare a Regulamentului General privind Protecţia Datelor destinat operatorilor.

 

 

 
Workshopuri ȋn parteneriat cu Mastercard

CECCAR ȋn parteneriat cu Mastercard organizează ȋn data de 12 iunie ȋncepând cu ora 16.00 la sediul filialei, workshop-ul de informare a membrilor cu privire la beneficiile pe care le oferă utilizarea tehnologiei prin intermediul plăţilor cu cardul.

 
INFORMARE

Incepand cu 15.05.2015, contul colector deschis la Raiffeisen Bank va fi inchis.

Singurul cont colector pentru cotizatii este RO80 RNCB 0053 0441 8094 0001, BCR BRASOV

 
Raport privind stadiul adoptării standardelor internaționale la nivel global

Federația Internațională a Contabililor (IFAC) a publicat recent un raport referitor la stadiul adoptării standardelor internaționale la nivelul anului 2017. Conform acestui material, rata de adoptare a standardelor a crescut semnificativ în ultimii ani, ca urmare a eforturilor depuse de IFAC și de organismele sale membre.

În prezent, situația adoptării standardelor internaționale elaborate de IFAC și Fundația IFRS se prezintă astfel:

  • 79% din jurisdicții au adoptat Standardele Internaționale de Audit (ISA) pentru toate auditurile obligatorii;
  • 61% din jurisdicții au adoptat Codul etic al profesioniștilor contabili în întregime;
  • 55% din jurisdicții au făcut demersuri pentru adoptarea Standardelor Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSAS), dintre care 9% au adoptat IPSAS-urile în întregime pentru toate entitățile din sectorul public;
  • Toate jurisdicțiile au preluat cel puțin o parte din dispozițiile prevăzute în Standardele Internaționale de Educație (IES), iar 20% au adoptat în întregime toate IES-urile pentru toți profesioniștii contabili;
  • 91% din jurisdicții au adoptat Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) pentru toate sau pentru majoritatea entităților de interes public.

Mai multe informații aflați din Raportul publicat pe site-ul IFAC.

 

 
Rezultatele contestaţiilor depuse

“Vă facem cunoscut faptul că situaţia rezultatelor contestaţiilor depuse, în termenul de 24 ore, de candidaţii declaraţi respinşi la proba scrisă a examenului de aptitudini, organizat în data de 21 aprilie 2018, validată de comisia de reexaminare, a fost afişată la avizierul filialei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, hotărârile comisiei de reexaminare rămân definitive.”

 
Programul de lucru din data de 30.04.2018 si 01.05.2018

Vă informăm că ȋn data de 30.04.2018 si 01.05.2018 filiala este ȋnchisă. Programul de lucru se va relua miercuri 02.05.2018, ora 08.00.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 3 of 71

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.