Home Comunicari Buletin de Actualitate Internationala 26 mai 2015

Buletin de Actualitate Internationala 26 mai 2015

 

Grupul de lucru Politici de audit și certificare al Federației Experților Contabili Europeni – ședința de lucru din data de 20 mai 2015 

În data de 20 mai a.c., membrii Grupului de lucru Politici de audit și certificare al FEE au susținut o ședință de lucru ordinară, la sediul Federației din Bruxelles, la aceasta participând și specialistul CECCAR în domeniul auditului și certificării.

Agenda ședinței a fost una ambițioasă, atacând o diversitate de aspecte de mare interes pentru profesie. Astfel, în prima parte a zilei s-a discutat despre politica de audit a FEE (proiectele în lucru, studiul privind adoptarea ISA, diverse reacții privind reforma auditului la nivelul Uniunii Europene, precum și supravegherea publică în Europa). O altă temă de mare interes a fost un potențial proiect referitor la calitatea auditului și indicatorii de calitate a auditului.

Alte aspecte discutate în cadrul ședinței au fost viitorul auditului și certificării (care sunt proiectele în lucru și organizarea conferinței de audit din 22-23 iunie a.c.), certificarea în sectorul public (rezultatele studiului privind performanța auditului și documentul de informare privind auditul de conformitate), reuniunea fiind încheiată cu raportări din partea membrilor cu privire la evoluțiile naționale din punct de vedere al politicilor de audit și cu aprobarea datelor următoarelor ședințe și teleconferințe ale Grupei de lucru. 

Consiliul de Administrație al Federației Internaționale a Experților Contabili Francofoni, 21-22 mai 2015 

În data de 22 mai 2015 a avut loc la Montreal ședința Consiliului de administrație al FIDEF.

Cu această ocazie, Institutul Profesioniștilor Contabili Autorizați din Canada - gazda evenimentului FIDEF - a organizat, în data de 21 mai a.c., o vizită la serviciul de traduceri al institutului canadian, precum și un tur al institutului în cadrul căruia a fost prezentată funcţionarea marilor sectoare ale profesiei canadiene.

Ședința Consiliului FIDEF a fost urmată în după-amiaza zilei de 22 mai a.c. de un atelier cu responsabilii CPA Canada pe tema experienţei canadiene şi evoluţia profesiei în contextul unei organizaţii care regrupează toate categoriile de profesionişti 

 

 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.