Home Noutăţi În atenția membrilor inactivi ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala Brașov

În atenția membrilor inactivi ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala Brașov

În conformitate cu „Sistemul de cotizații în cadrul C.E.C.C.A.R.” aprobat în Conferința Națională Extraordinară organizată în data de 09 ianuarie 2017, cotizația datorată de membrii inactivi pentru anul 2017 este:

Dacă este achitată integral până la 28 februarie

Dacă se achită după data de 28 februarie

Dacă se achită după data de

30 septembrie

Dacă se achită după data de 01 ianuarie până la 28 februarie anul următor

150 lei

250 lei

250 lei x 25% penalitate

(250 lei x 25% penalitate) x 0,01% penalitate / zi


De asemenea pentru dovedirea statutului de inactiv, membrul este obligat să depună până la data de 28 februarie 2017 documente justificative (adeverință de salariat din care să rezulte situația de incompatibilitate prevăzută prin lege specială).

Vă reamintim că în conformitare cu art. 21, alin. 6 din Ordonanţa nr. 65/19 august 1994, Republicată privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi „Trecerea unei persoane de la statutul de membru activ la statutul de membru inactiv al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România se poate face pe bază de cerere scrisă a persoanei respective, din care să rezulte situaţia de incompatibilitate prevăzută prin lege specială.”           

În cazul în care nu îndepliniți condițiile legale pentru a avea calitatea de membru inactiv, atunci vă puteți reactiva dând curs procedurii prevăzute la art. 21, alin. 7 din Ordonanţa nr. 65/19 august 1994, Republicată privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi : „Trecerea unei persoane de la statutul de membru inactiv la statutul de membru activ al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România se face prin îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: (I) depunerea unei cereri scrise a persoanei respective la filiala la care este înregistrată; (ii) depunerea cazierului judiciar; (iii) efectuarea unui curs de 20 de ore, având ca tematică legislaţia specifică.”  

(1) Membrii inactivi, care plătesc cu regularitate cotizaţia fixă stabilită de Conferinţa Naţională şi care participă la activităţile de formare desfăşurate de Corp, în momentul când depun cererea de reactivare, nu sunt obligaţi să plătească din nou taxa de înscriere în Tabloul Corpului şi participă la activităţile de formare profesională desfăşurate de Corp.

Vă așteptăm până la data de 28 februarie 2017 pentru a achita cotizația fixă și pentru a depune documentele justificative pentru dovedirea statutului de inactiv, sau pentru depunerea documentelor de reactivare ca membru activ.             

 

Conducerea filialei CECCAR Brașov

21 Februarie 2017

 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.