Home Comunicari

Comunicari


Studiul Accountancy Europe „Barometru tehnologic”

Accountancy Europe a publicat recent un studiu referitor la ultimele evoluții tehnologice și despre impactul acestora asupra profesiei contabile („Technology Barometer”). Rezultatele studiului se bazează pe răspunsurile primite din partea a 36 de organisme membre din întreaga Europă.

Așa cum indică concluziile studiului „organismele membre au o perspectivă clară și pozitivă asupra viitorului, tehnologia având un rol din ce în ce mai important în activitatea lor. Institutele își exprimă, de asemenea, nevoia ca Accountancy Europe să îi susțină mai mult pentru a fi la zi cu tehnologiile curente”.

Puteți consulta studiul integral pe pagina internet a Accountancy Europe .

 
Buletin de actualitate internationala 26 februarie 2016

Forumul PMM al FEE din 17 februarie 2016 de la Bruxelles

 

În data de 17 februarie 2016, Federația Experților Contabili Europeni a organizat la Bruxelles Forumul PMM la care CECCAR a participat prin reprezentantul său.

Principalele subiecte dezbătute s-au concentrat pe pachetul de informații pentru PMM-uri privind trecerea la tehnologia cloud, evoluții în domeniul IMM/PMM și viitorul raportării de către IMM-uri. Au fost prezentate studii de caz privind evoluțiile la nivel national, și anume Federația Nordică a expus noutățile privind standardul de audit pentru IMM, iar Olanda a prezentat inițiativa profesiei pentru îmbunătățirea calității și independenței auditorilor (PIE). În ultima parte a evenimentului au fost generate discuții privind strategia Federației pentru IMM/PMM în anul 2016. De asemenea, au fost organizate o serie de sesiuni paralele cu scopul de a examina modul în care contabilii pot ajuta IMM-urile să se dezvolte și au fost tratate teme privind înființarea unei companii, asigurarea finanțării acesteia, angajarea personalului, deschiderea companiei și transferarea dreptului de proprietate.

 

 
Curs de pregătire profesională luna decembrie

Filiala CECCAR Braşov organizează începând cu data de 04 decembrie 2015, ora 16.00 cursul de pregătire profesională cu tema: Expertiză contabilă, în sala de cursuri a filialei, "Emanoil Ioan Nechifor". Lectorul acestei curs este doamna Dimitriu Violeta iar durata cursului este de 20 ore.

Cererile de înscriere (descarca cerere) se pot transmite pe adresa de email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau la numărul de fax: 0268 319777. Pentru a fi considerate ore de pregătire profesională, taxa de curs trebuie achitată cel târziu în ziua începerii cursului.   

Nivelul cursului este "avansat", adresându-se în mod special membrilor GEJ, care au obligaţia participării la acest curs, precum şi susţinerea testării finale.

Vă reamintim faptul că aveţi obligaţia efectuării a 40 de ore de pregătire profesională, condiţie obligatorie pentru obţinerea vizei de exercitare a profesiei pentru anul 2016. Vă aducem la cunoştinţă faptul că aceste ore de pregătire se pot efectua până la sfârşitul anului 2015. 

Având în vedere că numărul maxim de persoane care se pot înscrie pentru un curs NU poate depăşi capacitatea sălii (130 de locuri), vă rugăm să aveţi în vedere efectuarea orelor de pregătire aferente anului 2015 în timp util! Neefectuarea orelor de pregătire profesională atrage după sine, fără excepţie,  neacordarea vizei de exercitare a profesiei !

Conducerea filialei C.E.C.C.A.R. Braşov.

 
Testare privind inscrierea in grupul expertilor judiciari 2017

Filiala C.E.C.C.A.R. Braşov organizează două sesiuni pentru susţinerea testului privind înscrierea în Grupul Experţilor Judiciari după cum urmează: 

Datele şi orele de desfăşurare pentru cele două sesiuni:

 
Buletin de Actualitate Internationala 02 octombrie 2015

Ședința Forumului Strategic al Profesiei Contabile din Europa Centrală și de Est - 11 septembrie 2015, Londra

În data de 11 septembrie a.c. a avut loc, la Londra, ședința Forumului Strategic al Profesiei Contabile (APSF), ședință la care a participat și reprezentantul CECCAR în acest forum de lucru.

Dezbaterile au tratat aspecte legate de provocările actuale privind monitorizarea certificării calității și etapele dezvoltării rețelei de certificare a calității. Această rețea permanentă, proiect facilitat de Institutul Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor (ICAEW), va fi susținută printr-o platformă de socializare care permite schimbul informațional, printr-o serie de ateliere tehnice ce se vor desfășura pe parcursul a doi ani, precum și prin organizarea unor vizite de lucru ale membrilor Forumului APSF.

Principalele rezultate vizate de rețeaua de certificare a calității, așa cum a reieșit în urma discuțiilor de la Londra, sunt următoarele: un schimb structurat și periodic de experiență, asistență practică în vederea unei alinieri a organismelor participante față de cele mai bune practici, elaborarea unor materiale cheie comune de referință și suport, îndrumări informale pe probleme strategice și un forum de comunicare periodică.

 
« StartPrev12345678NextEnd »

Page 1 of 8

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.