Home Comunicari

Comunicari


Ghidului pentru pregătirea candidaților la examenul de acces

Vă informăm că a apărut ediția a IV-a, revizuită, a Ghidului pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.

Acesta se poate achiziţiona de la sediul filialei CECCAR Braşov din strada Roşiorilor numărul 34.

Preţul publicaţiei este de 75 lei.

Termenul limită pentru înscrierea la examenul de admitere la stagiu din sesiunea 18 și 25 octombrie 2015 este vineri 18 septembrie 2015.

 
Buletin de Actualitate Internationala 30 iunie 2015

Forumul OECD 2015: Investim în viitor: Populație, Planetă, Prosperitate 

Desfășurat în fiecare an la Paris pentru a coincide cu Ședința Consiliului Ministerial al OECD, Forumul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) s-a impus ca eveniment internațional de marcă. Lideri din toate sectoarele societății civile (actuali și foști șefi de stat și de guvern, directori executivi, lideri din mari ONG-uri și sindicate, membri proeminenți din media și universități de renume) se reunesc pentru a dezbate cele mai presante provocări economice și sociale cu care se confruntă membrii OECD și nu numai.

Aproape 1.900 de participanți din toate colțurile lumii, inclusiv reprezentantul CECCAR, au avut ocazia de a cunoaște tendințele și oportunitățile care dau contur societății actuale, au putut face schimb de idei și experiențe în cadrul celor aproape 50 de sesiuni de dezbateri plenare, sesiuni paralele, „fabrici de idei”, laboratoare, prânzuri de lucru și ateliere de discuții.

Dezbaterile Forumului OECD 2015 au urmărit cinci mari teme: Investiții, Creștere inclusivă, Inovație, Climă și Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă. Fără îndoială, tema predominantă au fost Investițiile care reprezintă, de altfel, și prioritatea nr. 1 pe agenda Primului Ministru olandez, dl. Mark Rutte, care a prezidat Ședința Ministerială a OECD din acest an, care s-a desfășurat în data de 3 iunie, în paralel cu dezbaterile Forumului, ședință unde s-a reiterat angajamentul guvernelor de îmbunătățire a calității și eficienței investițiilor pentru a răspunde noilor provocări economice.

Printre vorbitorii de marcă la Forumul din acest an trebuie amintiți Președintele Republicii Franceze, François Hollande, Ministrul Ecologiei, Dezvoltării Sustenabile și Energiei din Franța, dna Segolene Royal, Arancha Gonzalez, Director Executiv al Centrului Internațional pentru Comerț, Helen Clark, Administrator al Programului pentru Dezvoltare al Națiunilor Unite și, nu în ultimul rând, Primarul orașului Rotterdam, domnul Ahmed Aboutaleb.

Ședința Consiliului pentru Standarde Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public din 23-26 iunie 2015, Toronto

Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public s-a reunit în zilele de 23-26 iunie 2015 la Toronto în ședință de lucru pentru a discuta și aproba proiecte în curs legate de contabilitatea în sectorul public, la ședință luând parte și reprezentantul CECCAR în IPSASB.

Prima parte a reuniunii de lucru a fost consacrată aspectelor administrative și de guvernare (aprobarea Minutelor și a Raportului ședinței din martie 2015, prezentarea Rapoartelor de activitate și Comunicări, sumar al planului de acțiune al IASB și actualitatea EPSAS), dar și aprobării documentului de consultare Beneficii sociale.

Pe parcursul următoarelor trei zile de lucru, a fost aprobat proiectul de expunere Modificări ce rezultă din capitolele 1-4 ale Cadrului general conceptual, au fost discutate mai multe proiecte în curs (referitoare la Venituri, Combinări de întreprinderi în sectorul public, Planuri pentru certificate verzi, Instrumente financiare în sectorul public) și au fost trasate direcțiile de lucru ale grupelor operative ale IPSASB

 
Buletin de Actualitate Internationala 26 mai 2015

 

Grupul de lucru Politici de audit și certificare al Federației Experților Contabili Europeni – ședința de lucru din data de 20 mai 2015 

În data de 20 mai a.c., membrii Grupului de lucru Politici de audit și certificare al FEE au susținut o ședință de lucru ordinară, la sediul Federației din Bruxelles, la aceasta participând și specialistul CECCAR în domeniul auditului și certificării.

Agenda ședinței a fost una ambițioasă, atacând o diversitate de aspecte de mare interes pentru profesie. Astfel, în prima parte a zilei s-a discutat despre politica de audit a FEE (proiectele în lucru, studiul privind adoptarea ISA, diverse reacții privind reforma auditului la nivelul Uniunii Europene, precum și supravegherea publică în Europa). O altă temă de mare interes a fost un potențial proiect referitor la calitatea auditului și indicatorii de calitate a auditului.

 
Buletin de Actualitate Internationala 19 mai 2015

Ședința Grupului de lucru pentru politici de raportare financiară al FEE, Bruxelles, 18 mai 2015

 

Grupul de lucru pentru politici de raportare financiară (CRPG) al Federației Experților Contabili Europeni (FEE) s-a reunit în ședință de lucru în data de 18 mai a.c., la birourile FEE din Bruxelles, având ca principal punct pe agendă finalizarea Documentului de discuții „Viitorul raportării corporative – crearea unei dinamici a schimbării”.

Discuțiile pe marginea acestui Proiect de document, discuții la care a luat parte și reprezentantul CECCAR, s-au axat pe acele domenii care vor influența, cel mai probabil, evoluțiile din raportarea corporativă. La această ședință au fost identificate, de asemenea, diverse moduri de soluționare a principalelor provocări din domeniu și de stimulare a discuțiilor între membrii Federației. 

 

 
Curs de pregătire profesionlă luna Mai

Filiala CECCAR Braşov organizează începând cu data de 18 mai 2015 curs de pregătire profesională, modul format din 3 discipline:

-Înţelegerea şi aplicarea Standardelor de Raportare Financiară

-Contabilitate ONG-urilor

-Studierea şi însuşirea unei limbi de circulaţie internaţională, cu adaptare la specificul profesiei contabile (la cerere)

Înscrierea la curs se face pe baza unei cereri de înscriere (descarca cerere) şi achitarea taxei de participare 200 lei pentru memebri experţi contabili şi 160 de lei membri contabili autorizaţi.

Cererile de înscriere se pot transmite pe adresa de email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau la numărul de fax: 0268 319777.

 
« StartPrev12345678NextEnd »

Page 2 of 8

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.