Home Noutăţi

Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiu pentru obținerea calității de expert contabil și contabil autorizat

Editura C.E.C.C.A.R. a publicat “Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiu pentru obținerea calității de expert contabil și contabil autorizat”, Ediția a V-a, revizuită, 2016.

Acest produs reprezintă, așa cum cum îi spune și titlul, un suport pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiu. Publicația conține informații detaliate cu privire la programele aferente examenului de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil/contabil autorizat. De asemenea, candidații se pot pregăti prin studierea exemplelor illustrative pentru verificarea cunoștințelor cuprinse în Ghid.

Lucrarea cuprinde informații și analize concrete cu privire la aspecte din domeniile: contabilitate, fiscalitate, drept, audit, evaluarea economică și financiară a întreprinderilor, doctrina și deontologia profesiei contabile, expertiza contabilă.

Acesta se poate achiziţiona de la sediul filialei C.E.C.C.A.R. Braşov din strada Roşiorilor numărul 34.

Preţul publicaţiei este de 85 lei.

 
Cursuri de pregătire profesională luna MAI – IUNIE 2016

Filiala C.E.C.C.A.R. Braşov organizează următoarele cursuri de pregătire profesională în sala de cursuri a filialei, "Emanoil Ioan Nechifor”, astfel:

- începând cu data de 25 mai 2016, ora 16.00 cursul de pregătire profesională cu tema: Accesarea, utilizarea, controlul și recuperarea fondurilor europene, Doctrină și deontologie profesională.

- Lectorul acestui curs pentru modulul de Accesarea, utilizarea, controlul și recuperarea fondurilor europene este doamna Tiron Tudor Adriana., iar pentru modulul de Doctrină și deontologie profesională este doamna Deleanu Cornelia.(formular înscriere)

- începând cu data de 06 iunie 2016, ora 16.00 cursul de pregătire profesională cu tema: Standarde profesionale emise de Corp, Doctrină și deontologie profesională. Lectorul acestui curs pentru modulul de Standarde profesionale emise de Corp este domnul Caloian Florentin și pentru modulul de Doctrină și deontologie profesională este doamna Deleanu Cornelia. (formular înscriere)

Formularele de înscriere se pot transmite pe adresa de email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau la numărul de fax: 0268 319777. Pentru a fi considerate ore de pregătire profesională, taxa de curs trebuie achitată cel târziu în ziua începerii cursului.   

Membrii care nu au efectuat cele 40 de ore de pregătire profesională în decursul anului 2015, pot recupera prin participarea la aceste două cursuri.

Vă reamintim faptul că aveţi obligaţia efectuării a 40 de ore de pregătire profesională, condiţie obligatorie pentru obţinerea vizei de exercitare a profesiei pentru anul 2016.

Numărul maxim de persoane care se pot înscrie pentru un curs NU poate depăşi capacitatea sălii (130 de locuri).

 
CECCAR Business Magazine

Vă aducem la cunoștiință faptul că, a fost lansată publicația săptămânală C.E.C.C.A.R. Business Magazine

Aceasta este o publicație săptămânală online (apare în fiecare marți), fiind adresată în special profesioniștilor contabili.

În același timp, prin tematica amplă și diversă prezintă un incontestabil interes și pentru alte segmente de cititori prin aria informațiilor din foarte numeroase domenii și prin luările de poziție menite să clarifice aspecte esețiale ale vieții economico-sociale actuale.

Nucleul întregului demers publicistic îl constituie dezvoltarea personală în toate componentele ei contemporane, sub influența proceselor și fenomenelor determinate de cerințele societății bazate pe cunoaștere, în condițiile promovării principiilor eticii care definește întreaga activitate a C.E.C.C.A.R.

Vă invităm, pe această cale, să răsfoiți paginile online ale C.E.C.C.A.R. Business Magazine accesând link-ul de mai jos:

http://www.ceccarbusinessmagazine.ro/

 

 
Program de Doctorat în Fiscalitatea Internațională a Întreprinderilor (DIBT)

parteneriat al Universității de Economie și Afaceri (WU) din Viena și al Institutului pentru Fiscalitate Austriacă și Internațională

Programul Doctoral în Fiscalitatea Internațională a Întreprinderilor (DIBT) intră în cel de-al 6-lea său an. Acesta este un program de doctorat de 3 ani care se desfășoară doar în limba engleză, deschis tuturor studenților excepționali din întreaga lume care sunt interesați să urmeze o educație doctorală de excelență care să îi ajute să se pregătească în cercetarea din domeniul fiscalității întreprinderilor internaționale.

Programul de doctorat cuprinde cursuri interdisciplinare de înaltă calitate pentru absolvenții din domeniul fiscalității internaționale, incluzând și combinând discipline din finanțele publice, legislație fiscală internațională și gestiune fiscală transfrontalieră. Deși studenții își vor scrie tezele de doctorat în disciplina aleasă (legislație, afaceri, finanțe publice, psihologie economică), aceștia vor fi expuși unor intense dezbateri interdisciplinare pe parcursul șederii lor la Viena.

 
Adunarea generală a membrilor Filialei Braşov

INVITAȚIE

Adunarea generală a membrilor Filialei Braşov

 

În ziua de 19.02.2016, ora 13.00 la  Aula Universității Transilvania va avea loc Adunarea generală a membrilor Filialei Braşov a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România cu următoarea ordine de zi:

  1. Raportul Consiliului filialei privind activitatea desfăşurată în anul trecut; Realizarea programului de activitate pe anul trecut, pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de acte normative sau hotărâri ale organelor superioare ale Corpului; Executia bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul trecut; Raportul cenzorului asupra gestiunii filialei la 31 decembrie a anului trecut; Raportul Comisiei de disciplină privind activitatea desfăşurată în anul trecut;

  2. Aprobarea Programului de activitate pe anul in curs;

  3. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs;

  4. Aprobarea listei experţilor contabili de onoare şi a contabililor autorizaţi de onoare;

  5. Desemnarea reprezentanţilor la Conferinţa Naţională conform normativelor stabilite;

  6. Aprobarea listei cabinetelor propuse pentru a fi supuse auditului în anul următor.

  7. Alegeri: alegeri pentru reînnoirea a jumătate din numărul membrilor Consiliului filialei; alegerea Comisiei de disciplină, alegerea Comisiei de cenzori.

II. Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare, republicat, membrii Corpului care au dreptul de a fi aleşi, pot face “Declaraţii de candidatură” pentru un loc de titular sau de supleant la una din categoriile profesionale de care aparţin, expert contabil sau contabil autorizat.

Declaraţiile de candidatură” pentru un loc de consilier, fie în Consiliul Superior, fie în Consiliul filialei, se vor trimite filialei C.E.C.C.A.R Braşov prin recomandată cu aviz de primire astfel încât acestea să fie primite până la data de 25 ianuarie a.c. (cele primite după această dată nu se vor lua în considerare, pentru tardivitate).

Modelele de declaraţie de candidatură se pot ridica de la sediul filialei Corpului, str. Roşiorilor nr. 34 , oraşul  Braşov , telefon 0268/510.848. 

C.E.C.C.A.R. Filiala Brașov

 

Declaraţie de candidatură pentru Consiliul filialei sau Consiliul Superior

 

 

 


 
« StartPrev51525354555657585960NextEnd »

Page 59 of 67

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.